Tjejkraft x Menswerk

En sensommarkväll att se fram emot när det legendariska Värmlandsbandet Tjejkraft ska upp på scen ännu en gång!

Tjejkraft har spelat tillsammans sedan 80-talet och kommer att bjuda på slagkraftiga låtar så som Kom igen och sväng med ditt gäddhäng, Lady Shave, Moder jord, Anti-Banti och många fler. Vare sig du redan är frälst av bandets hits eller ifall du vill lyssna på något nytt så är du välkommen till Mariebergsskogens Friluftsteater I Karlstad den 2 september. Fri entré.

Innan Tjejkraft går upp på scenen, inleder karlstadbandet Menswerk med sin halvakustiska banjopunk. Ett band du helt enkelt inte vill missa!

Tider:
18.00 Menswerk
19.00 Tjejkraft

På Mariebergsskogens friluftsteater har The Kinks, The Hollies, Ray Charles och Jimi Hendrix spelat. Snart kommer Tjejkraft och Menswerk också adderas till denna legendariska lista.

Så hoppa in i bilen, trampa igång cykeln, dra på dig löpskorna eller ta buss nr 10 från Stora Torget mot Mariebergsskogen. Hur du tar dig dit är mindre viktigt, så länge du är där för att uppleva denna unika spelning!

Om Tjejkraft

I ett kök på Rud 1980 bildades ett av Sveriges mest unika band bestående av 6 kvinnor som med sin musik ville sprida glädje, inspiration men också väcka debatt. Nu över 43 år senare ska Tjejkraft åter igen upp på scenen för att ge tillbaka till publiken.

Tjejkraft har rest landet runt genom åren och spelat allt från spelningar inför 10 000 personer på Kungsträdgården till Kvinnoförbundets kongresser och i live-TV på SVTs Solsta Café. Under 80-talet spelade bandet in debutalbumet “Tjejkraft” med låten Sommar som nådde första platsen på Värmlandstoppen.

Tjejkraft består av:

  • Birgitta Fryklund
  • Pernilla Rowe
  • Ingrid Jonsson
  • Carin Alarcón
  • Kicki Carlsson
  • Inga-Lill Emilsson

Om Menswerk

Menswerk bildades 2018 i Karlstad. De spelar halvakustisk Värmländsk banjopunk med låtar som klämmer åt där det gör ont!

Under senaste året har bandet gjort succé i Livekarusellen, haft riktigt skôjiga spelningar på bl.a. Nöjesfabriken, spenderat tid i studion och har nyligen släppt sina första singlar Jävla Billy och Härta Vore Nåck – och fler är på gång!

Menswerk finner sina musikaliska influenser från såväl punk som americana och rock. Detta ger Menswerk ett spännande sound där de kombinerar instrument från olika genres tillsammans med träffsäkra bitska texter och melodier som sätter sig. Menswerk gör låtar som en vill stompa, klappa och sjunga med i.

Menswerk består av:

  • Anna-Maria Lindh
  • Johanna Svedlund
  • Pia Wennerström

Om Musik i Molkom

Konserten arrangeras av den ideella föreningen Kreativa Egon tillsammans med dokumentärfilmarna Elias Vendel, Simon Vendel och Olle Ängeby på Mariebergsskogens Friluftsteater.

OBS!
Konserten kommer att spelas in och vara en del av ett större projekt som är Tjejkrafts egna dokumentärfilm. Spelningen genomförs i samarbete mellan Kreativa Egon och tre dokumentärfilmare och med stöd av Karlstad kommun, Studiefrämjandet Örebro-Värmland och Region Värmland.