Synth i Molkom – Emmon, Zweite Jugend, Dupont m.fl

Välkommen på en helkväll i synthens tecken! En scen utomhus, DJ med dansgolv, sex band, kängdans och EBM när Emmon, Zweite Jugend, Dupont, Tension Control, Kroppskontroll och Nevrosa intar scenen i Molkom 19 augusti!

Emmon, som nyligen vann årets synth på Manifestgalan, har bredd i sin elektroniska musik från hårdare tongångar till dansvänlig pop. Vi lovar att ingen kommer kunna sitta still när Emma Nylén kör igång på scenen! DupontKroppskontroll och Nevrosa bjuder alla på mer klassisk EBM med egna ingångar. Zweite Jugend och Tension Control från synthens förlovande land, Tyskland, förgyller med klassisk body och EBM på vår scen. Mellan banden har vi DJ FLK som bjuder upp till dans!

Tänk på att konserten arrangeras utomhus, kläder efter väder! Folkhögskolan står för servering av mat och dryck (med och utan alkohol finns). Det kommer finnas brett utbud av mat och något för alla.

Köp din biljett – klicka här.

När: 19 augusti, dörrarna öppnas kl 16.00 och vi stänger ca 01
Plats: Molkoms folkhögskola, Mejerivägen 3, Molkom. Tänk på miljön och samåk gärna eller ta vår buss som kör Karlstad-Ulvsby-Molkoms folkhögskola t/r.

Spelschema

16.00 Dörrarna öppnas
16.20 Nevrosa
17.30 Kroppskontroll
18.45 Tension Control
20.15 Dupont
21.45 Zweite Jugend
23.15 Emmon
01.00 Stängning

DJ och dansgolv mellan banden.

Om Emmon

Det högt aktade electro/dance projektet EMMON såg dagens ljus redan 2001, och skapades från början som ett konstprojekt under Emmas studier på Konstfack, där hon experimenterade i skolans ljudlabb. Med sina energiska one-woman-shower och DJ set blev hon snabbt en frontfigur inom electro-clash genren på den alternativa scenen i Sverige, och slog sig in i musikbranschen genom sina remixer åt kända  Svenska akter som The Knife, Melody Club och BWO m.f. Efter flera års turnerande och skivsläpp som en del av det populära synt-bandet Paris, kom till slut det efterlängtade soloalbumet ’The Art and The Evil’ 2007 med Wonderland Records.  Sedan dess har EMMON blivit krönt till Sveriges electro drottning, släppt 4 egenproducerade fullängds album och spelat oräkneliga turneér samt klubb- och festivalspelningar i och utanför Sverige.

Sedan 2010 producerar Emma EMMONs album tillsammans med sin partner Jimmy Monell (som bland annat producerat åt The April Tears, The Sounds & Rein).  Mellan 2014-2019 tog EMMON en välbehövlig paus från musiken, men lusten till att skapa återfann sig med full kraft när efter en inbjuden att spela förband till Nitzer Ebb på Slaktkyrkan i Sthlm. Zero Magazine skrev: ”Efter 5 års tystnad är Sveriges electroclash-drottning Emmon tillbaka med ny musik.”

Om Zweite Jugend (DE)

Zweite Jugend bildades 2015 av vännerna Marcel och Eli. Deras minimalistiska EBM är tydligt inspirerad av det tidiga 80-talet och skapas av analoga sekvenser och trummor. Idag ett självklart band hos många EBM-älskare. De har spelat på flera festivaler och scener runt om de senaste åren och återvänder nu till Sverige för en spelning i Molkom. Hoch die Tassen!

Om Dupont

Dupont bildades 1999 genom ett samarbete mellan sångaren Johan Damm och electro-musikerna Danuxcci och Riccardo. Efter att de släppt demon Deliver blev de signade av det tyska bolaget Lip records som de sedan släppte singeln Behave genom. Debutalbumet Ukraina släpptes 2001 och 2002 vad Dupont support till Covenant under deras Northen Light-turne. Här står Dupont på scenen med Johan Damm åter i spetsen för en röjig konsert!

Tension Control (DE)

Tension Control bildades 2016 och har sedan spelat på flera scener med sin klassiska EBM inspirerade av DAF, Die Krupps (som de också turnerat med) och Nitzer Ebb. Första albumet, In Rhytmus der Maschinen (2017), tog sig till på förstaplatsen på Deutsche Alternative Charts. Här bjuds på ösig EBM där ingen kan sitta still, lyssna in och njut!

Om Kroppskontroll

Kroppskontroll är ett nytt svenskt EBM-band grundat av Patrik Adolfsson som levererar pulserande och dansbar old school elektronisk musik med en modern twist. Deras musik präglas av tunga trummor, avstämda basar och skrikande syntar som skapar ett hypnotiskt och energiskt ljud. Den förvrängda sången med svenska texter en intensiv dimension till deras musik, vilket skapar en unik och fängslande lyssningsupplevelse.

Om Nevrosa

Molkomsbaserade Nevrosa har existerat som projekt sedan 2005, men med många medlemsbyten under åren tog det projektet fart först 2016 då Peter Andersson blev med som tredje medlem. Bandet hade då under en period existerat som en duo bestående av Patrik Axelsson och Emma Friman Browne. 2022 hoppade Peter av bandet, men blev snabbt ersatt av Petter Miller som varit aktiv i annat det kultiga gothbandet Bay Laurel under 90talet.

Projektets mål är att leverera känslosamma låtar och en kraftfull liveshow med såväl sprakande analoga syntar som kliniska digitala uppbackat av känslosam sång, sprakande kassettbandsloopar och mullrande oljud. Bandet svävar någonstans i gränslandet mellan synth pop och sorgsen post-punk.

Ta dig till Molkom
Molkom ligger ca 30 minuter från Karlstad med bil eller buss. Vid Molkoms folkhögskola finns en stor parkering för dig som kommer med bil, men det går också flera bussar med Värmlandstrafik till Molkom. Vi har också egna bussar med Molkoms buss som kör Karlstad-Ulvsby-Molkoms folkhögskola t/r. Bussbiljett finns på tickster.com där du köper biljett till arrangemanget.

Om Musik i Molkom
Konserten arrangeras av den ideella föreningen Musik i Molkom på Molkoms folkhögskola, där vi bygger upp ett område utomhus. Vi har begränsat antal biljetter och fokuserar på mötet i musiken där artister och publik kommer varandra nära.

Musik i Molkoms konserter sommaren 2023 arrangeras med stöd av Jordbruksverket, Leader, Leader Närheten, Karlstads kommun och Studiefrämjandet samt i samarbete med Molkoms folkhögskola (Region Värmland) och flera företagare och ideella personer i Molkom. Projektet drivs med stöd från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.